Corvers Cauters Silvaner

Prijs: 9,30     Reserveren    

Naam van de Wijn: Corvers Cauters Silvaner 2018

Corvers Cauters Silvaner

Wijntype: Wit

Producent:  Corvers Cauters

Opmerking over producent: Biologische Teelt. Vader en zoon bepalen dit familiebedrijf. Nieuwe stijl van wijnmaken. De wijnen komen van verschillende wijngaarden. Veel leisteen in de bodem. Ze zijn de “Entdeckung des Jahres” in de wijngids van Gault & Millau. Perswijn schreef lovende woorden.

Land en herkomstgebied: Duitsland. Rheingau

Druivensoort en opvoeding: Silvaner  100%. Roestvrij stalen vaten.

Stijl: Frisse geconcentreerde (moderne) Silvaner 

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): frisse appel, citrus, vettigheid en stevige mineraliteit.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: zacht gemaakt, intensief. Blijft goed hangen

Beste wijn-spijs combinatie: Hij is erg lekker bij indonesisch eten. (gebakken rijst en noedelschotels)

Goede wijn-spijs combinatie: andere oosters gerechten, gebakken vissoorten, vegetarische schotels, mossels.

Afbreuk – combinatie: meer zurige schotels en soepen.

Opmerkingen: Silvaner is een druif die vooral veel in het duitse “Frankenland” aangeplant is. (Regio van de rivier de Main)

Dominio de Nobleza Reserva Vendimia Seleccionado 2015

Prijs € 28,01     Reserveren    

Wijntype: Rood

Producent: Dominio de Nobleza

Dominio de Nobleza Reserva Vendimia Seleccionado

Opmerking over de producent: De eigenaar verkoopt veel van zijn wijn als bulkwijn aan een andere grote producent. Hij wilde niet zeggen aan welk huis. Maar ons werd duidelijk, dat hij een eigen merk wil opzetten. Het lijkt alsof hij in 2021 nog in een startfase was. Hij wilde ook graag weten, wat wij ervan vonden. Nou………. : wij vonden dit heel erg goed. Zijn wijnen waren erg geconcentreerd en met een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dus dit is iets moois voor Wine-Projects.

Land en herkomstgebied: Spanje, D.O. Rioja

Druivensoort en opvoeding: 100% Tempranillo, 2020 26 maanden in bijna 100% franse eiken vaten.

Stijl: Stevige donkerrode wijn.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): zwarte bessen, blauwe bessen, zwarte kersen, chocolade , tabak en kruidkoek.

Intensiteit, concentratie, karakter en lengte: Krachtige aroma’s in neus en smaak. Evenwichtig en krachtig met veel fruit.

Beste wijn-spijs combinatie: Goede solo-wijn. Goed bij kaasschotels.

Goede wijn-spijs combinatie: Gebraden en mooi rood vlees.

Afbreuk – combinatie: niet bij gevogelte, schaal en schelpdieren, niet bij vis

Aanbevolen drink–temperatuur:    16-20°.

Opmerkingen:

Van deze wijn zijn er 2000 flessen gemaakt. De druiven zijn van 40 jaar oude stokken). De wijn zit in een mooie geschenkdoos.

In de Rioja is een opvallende ontwikkeling bij de rode wijnen aan de gang:

Nieuw is de hernieuwde blik op kwaliteit: Klasse in plaats van massa. Concentratie door selectie, vaak biologische methodiek en goed gebruik van oudere wijngaarden. Dit levert meer fruit-gedreven wijnen op. Zo schijnt het eigenlijk in het oude klassieke tijdperk geweest te zijn.

Tintoralba – Organic Wine Garnacha Tintorera D.O. Almansa

 Prijs € 5,61     Reserveren    

Wijntype: Rood

Tintoralba – Organic Wine D.O. Almansa

Producent: Bodegas Tintoralba  

Opmerking over producent: Tintoralba is een grote coöperatie uit de D.O. Almansa. Dit ligt in het binnenland achter Valencia – Allicante. Dit is een zeer warme streek in de zomer.

Land en herkomstgebied:  Spanje, D.O. Almansa 

Druivensoort en opvoeding: 100% Garnacha Tintorera. Biologische aanplant met 30 jaar oude stokken. Bij de maleolactische fermentatie is de wijn kort in eiken vaten.

Stijl: Makkelijk drinkbare rode wijn. 

Beschrijving van geur en smaak (fruit, kruiden, tertiaire tonen): rode en zwarte kersen zwarte bessen, peperig. Lichte tannines. Een beetje vettige leersmaak.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: Stevige fruitconcentratie. Gemakkelijk drinkbaar.

Beste wijn-spijs combinatie: Rood vlees met een pepersausje

Goede wijn-spijs combinatie: Gele harde en witte schimmelkazen (brie enz.), worst- en vleeswaren voorschotels

Afbreuk – combinatie: Salades, soepen (daarvoor is deze wijn alweer te sterk)

Opmerkingen: Garnacha Tintorera is een typische Catalaanse druivensoort.

Tintoralba – Altitud 1.100 Garnacha Tintorera D.O. Almansa

Prijs € 4,82     Reserveren    

Wijntype: Rood

Producent: Bodegas Tintoralba  

Tintoralba – Altitud 1.100 D.O. Almansa

Opmerking over producent: Tintoralba is een grote coöperatie uit de D.O. Almansa. Dit ligt in het binnenland achter Valencia – Allicante. Dit is een zeer warme streek in de zomer.

Land en herkomstgebied:  Spanje, D.O. Almansa 

Druivensoort en opvoeding: 100% Garnacha Tintorera. Aanplant op 1.100 meter hoogte. Roestvrij stalen vaten.

Stijl: Makkelijk drinkbare rode wijn. 

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): Beetje frambozen. rode en zwarte kersen beetje zwarte bessen  laurier, peperig. Zeer weinig/geen tannines.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: voldoende fruitconcentratie. Gemakkelijk drinkbaar. Jong te drinken, geen noodzaak tot wachten. Dit is de wijn voor iedereen, die zegt “niet van zware rode wijn te houden”, maar rode wijn wil drinken.

Beste wijn-spijs combinatie: Alle lichte vleesgerechten

Goede wijn-spijs combinatie: Vegetarische gerechten, witte kaassoorten (zoals Brie)

Afbreuk – combinatie: Zwaar stoofvlees, zware worstwaren (dan is deze wijn weer net iets te licht).

Opmerkingen: Garnacha Tintorera is een typische Catalaanse druivensoort.

Anecoop  – Juan de Juanes,  D.O. Valencia  Macabeo/Chardonnay

 Prijs € 4,69     Reserveren    

Wijntype: Wit

Producent: Bodegas Anecoop

Opmerking over producent: Anecoop is een grote coöperatie in het achterland van Valencia. De witte druiven worden in deze streek aangeplant op hellingen, die hun koelheid houden door de mediterrane zeewind

Land en herkomstgebied:  Spanje, D.O. Valencia 2022

Druivensoort en opvoeding: 50% Macabeo /  50% Chardonnay. Roestvrij stalen vaten.

Stijl: Makkelijk drinkbare lichte wijn. De frisheid van de Macabeo druif is gecombineerd met de kruidigheid van de Chardonnay. 

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): lichte perzik, peer, romig zacht.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: veel zacht fruit, makkelijk drinkbaar in volle harmonie.

Beste wijn-spijs combinatie: Meloen met ham, hartige of romige groentetaarten.

Goede wijn-spijs combinatie: Ideale fris-zachte  wijn om zo te drinken en verder bij salades, groentesoepen, schelpdieren, geitenkazen en blauwschimmelkaas.

Afbreuk – combinatie: vette gebakken vis: dan lijkt de wijn te licht. Niet echt goed bij asperges.

Aanbevolen drink–temperatuur:    7 – 9°

Opmerkingen: Macabeo is een typische Catalaanse druivensoort uit het Franse en Spaanse Catalonië. (In Rioja heet deze druif: Viuri). Deze geeft frisheid en mineraliteit aan de  wijn. Chardonnay is de meest gedronken druivensoort in Nederland en wordt overal in de wereld aangeplant. Chardonnay geeft vettigheid en diepgang aan de wijn en een wat langere bewaartijd.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial