3. Kwalitatief proeven. De 100-punten (Robert Parker) methode.

  • Deze manier van proeven is vooral bedoeld om de kwaliteit van de wijn en de wijnmaker te bepalen.
  • Je vind hier het proefformulier Parker
  • Er is een range van 50 tot 100 punten.
  • Elke wijn heeft sowieso 50 punten. Door punten te verdelen kan de wijn maximaal 100 punten verdienen.
  • Je beoordeelt:
  1. de kleur van de wijn: Max. 2,5 punten
  2. de consistentie van de wijn: Max. 2,5 punten
  3. De kracht van de geuren in de wijn.: Max. 10 punten
  4. Het aantal geuren in de wijn.: Max. 15 punten
  5. De volume/body/smaakconcentratie van de smaken in de wijn: Max. 20 Punten
  6. Het aantal smaken in de wijn: Max. 20 Punten
  7. de lengte van de afdronk: Max.20 Punten
  8. de nagedachtenis van de afdronk: Max. 5 Punten
  9. De harmonie in de wijn: Max. 5 Punten
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial