Bodegas Melillas Lagar do Cigur 2015 Barrica


Euro  10,00           Bestellen 

Bodegas Melillas Lagar do Cigur 2015 Barrica 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Melillas-Lagar-do-Cigur-2015-Barrica-576x1024.jpg
Bodegas Melillas Lagar do Cigur Barrica 

Wijntype: Rood

Producent:  Bodegas Melillas

Marco Melillas is een zoon van naar Zwitserland geëmigreerde ouders en nu maken ze op hun familiewijngaarden hun eigen wijnen. Samen met zijn zus willen ze autonoom groeien en dat geldt ook voor ons. Met deze sympathieke mensen hebben wij een project gemaakt en gaan met hun in de toekomst ook verder.

Land en herkomstgebied:  Spanje (noordwest),  D.O. Valdeorras

Druivensoort en opvoeding: Mencia, 85%, Garnacha tinto rero, 15%; 8 maanden in eiken vaten

Stijl: krachtig rood, vet

Beschrijving van geur en smaak:  fruit, kruiden, tertiaire tonen: Rode bessen, zwarte bessen en bramen,  chocolade en hint van pddestoelen. Zeer geconcentreerd en toch zacht

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: Zeer geconcentreerde fruitsmaak en toch zacht

Beste wijn-spijs combinatie: Hij is erg lekker bij rood vlees

Goede wijn-spijs combinatie: alle andere vleessoorten, gele en witte schimmelkazen.

Afbreuk – combinatie: vleesschotels met witte roomsauzens (de wijn overvleugelt het eten), pasta’s met tomatensaus.

Aanbevolen drink –temperatuur;    18 – 20°

Opmerkingen: Mencia is een zeer populaire druif in de regio van Noordwest-Spanje. Garnacha tinto rero is een druif, die ook aan de Middellandse Zee in vele streken te vinden is.

Vercoope, Vinho Verde, Alvarinho 2022

Euro  8,18           Reserveren 

Wijntype:  Wit

Producent:  Vercoope

Opmerking over producent: Dit is een Portugese coöperatie met een grote productie

Vercoope, Vinho Verde, Alvarinho 2022

Land en herkomstgebied: Portugal, Vinho Verde D.O.C.

Druivensoort en opvoeding:  Albarino, 100%, roestvrij stalen vaten.

Stijl: stevige witte wijn

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): peer, rijpe appel,  lichte honingsmaak een beetje petroleum

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: Een stevige wijn.

Beste wijn-spijs combinatie: Gerookte vis, oosterse (gebakken) schotels, gebakken vis.

Goede wijn-spijs combinatie: salades schaal- en schelpdieren, visschotels (geen tomaten vanwege hun hoge zuurgraad), blauschimmelkazen.

Afbreuk – combinatie: asperges, tomatensauzen.

Aanbevolen drink–temperatuur: 8-10°

Aanbevolen drink–temperatuur: 8-10°

Opmerkingen: Alvarinho is de Portugese benaming voor de Spaanse Albarino. Albarino verdiept zich net als Riesling na een paar jaartjes lagering. De petroleumsmaak wordt dan ook iets sterker. Soms is dat juist bij vettige maaltijden iets lekkerder.

Fossa Mala Sauvignon Blanc 2022

Prijs: 8,45          Reserveren 

Naam van de Wijn: Sauvignon Blanc

Wijntype:  Wit

Producent:  Fossa Mala in Pordenone

Fossa Mala Sauvignon Blanc

Opmerking over producent: De producent ligt in het overgangsgebied tussen de bergen en de kustvlakte. Daardoor is de grond vruchtbaar en afhankelijk van de plaats ook rijk aan kalk. Goed te vergelijken met de Medoc-regio in Bordeaux.

Land en herkomstgebied:  Italië (noordoostelijk aan de grens met Slovenië) D.O.C. Friuli

Druivensoort en opvoeding: Sauvignon Blanc, 100%. Roestvrij stalen vaten.

Stijl: Dit is de rijpe intensieve stijl van de Sauvignon Blanc. Dit is niet de stuivende lichte stijl.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): kruisbes en kruidigheid, ,

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: Hij is vettig en heeft voldoende zuurgraad. Redelijk krachtig.

Beste wijn-spijs combinatie: Asperges, geitenkaas (vooral oude: denk aan de Franse Chevre) en gerookte zalm, alle salades met verse en frisse tomaten, tomatensoep.

Goede wijn-spijs combinatie: Schaal-en schelpdieren, salades en vegetarisch eten. Denk ook aan alle blauwschimmel-kazen. Deze wijn blijft ook overeind bij groenten-met-creme-soepen.

Afbreuk – combinatie: Gebakken vis of vlees in combinatie met vette en romige sauzen. Liever niet bij asperge-cremesoep.

Aanbevolen drink–temperatuur:   8-10°

Opmerkingen: dit is een typische volle Sauvignon Blanc. Nogmaals: vettig, kruidig, zuurgraad. Daarmee is hij solo goed, maar heel erg goed als maaltijdbegeleider. Hij is ook goed door te drinken bij vele pasta-gerechten met vlees in plaats van een rode wijn. Daarmee kun je deze wijn voor de hele maaltijd gebruiken.

Fossa Mala Cabernet Sauvignon 2016

Fossa Mala Cabernet Sauvignon

Prijs: 7,48        Bestellen 

Naam van de Wijn: Cabernet Sauvignon 2016

Wijntype:  Rood

Producent:  Fossa Mala in Pordenone

Opmerking over producent: De producent ligt in het overgangsgebied tussen de bergen en de kustvlakte. Daardoor is de grond vruchtbaar en afhankelijk van de plaats ook rijk aan kalk. Goed te vergelijken met de Medoc-regio in Bordeaux.

Land en herkomstgebied:  Italië (noordoostelijk aan de grens met Slovenië). D.O.C. Friuli.

Druivensoort en opvoeding: Cabernet Sauvignon, 100%, 4 maanden in Barriques.

Stijl: harmonieus, vol rood. Geen harde/groene tannines. De druiven waren goed rijp bij de oogst en dat proef je.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen):  Rood en zwart fruit, chocolade en tannine.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: redelijk krachtig met vrij veel fruit, makkelijk drinkbaar.

Beste wijn-spijs combinatie: Hij is erg lekker bij rood vlees

Goede wijn-spijs combinatie:  pizza’s, andere vleessoorten, gele en witte schimmelkazen.

Afbreuk – combinatie: lichte romige pasta’s, tomaten (-salades)

Aanbevolen drink–temperatuur:    17-19°

Arzenton Schioppetino 2018

Prijs: 7,94    Bestellen 

Naam van de Wijn: Schioppetino 2018

Wijntype: Rood

Producent:  Arzenton in Prepotto

Opmerking over producent: Dit is een echt boerenbedrijf, waarin de modern denkende zoon met kennis van het wijnmaken het bewind over gaat nemen van zijn ietwat ouderwets denkende vader.

Land en herkomstgebied: Italië (noordoostelijk aan de grens met Slovenië) D.O.C. Friuli.

Druivensoort en opvoeding: Schioppetino, 100%, betonnen vaten en geen eiken vaten.

Stijl: Dit is een lichte rode wijn.

Beschrijving van geur en smaak (fruit, kruiden, tertiaire tonen): zoete kersen, frambozen, speculaas-kruiden.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: De wijn is licht, heeft toch veel smaak en is harmonieus.

Beste wijn-spijs combinatie: Limburgs “zuur vlees”, licht gevogelte zoals, kip, kwartel en parelhoen.

Goede wijn-spijs combinatie: eend, licht gekruid varkensvlees, oosters gekruide schotels.

Afbreuk – combinatie: zwaar lamsvlees, BBQ-vlees (dan komt de wijn te licht over).

Aanbevolen drink–temperatuur:   16-20°

Opmerkingen: Schioppetino is een typische druivensoort uit de regio van Friuli. Hij wordt nergens  anders ter wereld verbouwd.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial