Ramirez de la Piscina Blanco 2022

Prijs: 6,20            Bestellen 

Wijntype: wit

Producent: Bodegas Ramirez de la Piscina

Ramirez de la Piscina Blanco

Opmerking over de producent: Ramirez de la Piscina is een sympathiek familiebedrijf. Een bedrijf dat zowel minder aandacht lijkt wil besteden aan het niet meer goed werkende oude kwaliteit-systeem van crianza, reserva en gran reserva en anderzijds meer aandacht wil besteden aan het moderne kwaliteit-systeem:  het “single vineyard-systeem”. Wij konden hier een paar mooie moderne en fruitgedreven inkopen.

Land en herkomstgebied: Spanje , D.O. Rioja

Druivensoort en opvoeding: Viura (=Macabeo), Chardonnay en Malvasia.

Neuskracht:  redelijk stevig, maar vooral fris:    

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): Dit is een opvallende wijn. Hij heeft het frisse en het bittertje van de Viura, het vettige en wat kruidige van de Chardonnay en het zoetige van de Malvasia: golden delicious, perzik, mooi zoet kruidje.

Door deze vele facetten is hij bij heel veel gerechten erg lekker.

Beste wijn-spijs combinatie: Alles waar een beetje room gebruikt wordt:  Groente-roomsoepen, champignon-roomsoep, asperge-roomsoep. Verder met alle pastagerechten waar room in gebruikt wordt

Goede wijn-spijs combinatie: vegetarische schotels, salades,

Afbreuk – combinatie: misschien is deze wijn iets minder geschikt voor zeer zware vleesschotels

Aanbevolen drink–temperatuur:    8-11°

Opmerkingen:

In de Rioja is in onze ogen opvallende ontwikkeling bij de rode wijnen aan de gang:

Nieuw is de hernieuwde blik op kwaliteit: Klasse in plaats van massa. Concentratie door selectie, vaak biologische methodiek en goed gebruik van oudere wijngaarden. Dit levert meer fruit-gedreven wijnen op. Zo schijnt eigenlijk in het oude klassieke tijdperk geweest te zijn.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial