Prijs: € 9,22
Wijntype: rood
Producent: Durio
Opmerking over de producent: Familiebedrijf. Dit is een wat ouder bedrijf dat vooral ook vroeger zijn druiven verkocht aan grote producenten. Met een jonge generatie aan het roer zijn ze nu ook zelf wijnen gaan maken, en hoe.
Land en herkomstgebied: Italië , D.O.C. Barbera d’Asti
Druivensoort en opvoeding: 100% Barbera
Stijl: gemakkelijk, fris en fruitig
Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): fris rood fruit, goede zuren maar ook zoete kersen, beetje dikkig. Dit is een aangename Barbera. Waar soms de zuren nog te veel kunnen overheersen is de zoet-zuur balans hier prima in orde en heeft hij jong al een goede fruit-concentratie. Aangenaam om mee te borrelen maar kan ook bij het eten.
Beste wijn-spijs combinatie: Pasta´s, pizza´s, risotto´s met tomaten, pesto en alle soorten paddestoelen. Prosciutto/rauwe ham en Salami(-gerechten)
Goede wijn-spijs combinatie: Stoofschotels. Gebraden vleesgerechten van alle soorten.
Afbreuk – combinatie: niet bij schaal en schelpdieren; niet bij vis. Voor zware en vettige vleesgerechten heeft deze Barbera wat weinig body en dan komt hij te zwak over. Dat is jammer.
Aanbevolen drink–Aanbevolen drink–temperatuur: 14-20°
Opmerking: Barbera is een druif met een lichte zurigheid. Als je de wijnen laat liggen smelten deze zuren verder weg en wordt de wijn nog iets lekkerder. Wij denken dat de maximale houdbaarheid toch beperkt is tot maximaal een jaar of tien. Daarna begint de wijn achteruit te gaan. De ontwikkeling is hier volledig afhankelijkheid van de kwaliteit: hoe beter de wijn is, des te langzamer deze ontwikkeling is.