Cantina Povero D.O.C. Barbera d’Asti Maridà 2020 

Prijs: €  8,74

Producent: Cantine Povero

Cantina Povero Barbera d’Asti Maridà

Wijntype: Rood

Opmerking over de producent: Dit is een groot familiebedrijf, maar met een serieuze grote productie, waardoor het goede kwaliteit aan goede prijzen weet te koppelen.

Land en herkomstgebied: Italië , D.O.C. Barbera d’Asti.

Druivensoort en opvoeding: 100% Barbera.

Stijl: sappig, peperig en rond.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): zacht rood en donker fruit, lichte vanille, aangename zuren en een lichte peperigheid.

Dit is een wat vollere en rondere Barbera, met genoeg spanning. Prima als begeleiding bij eten, maar ook een wijn om wat later op de avond te drinken.

Beste wijn-spijs combinatie: Pastas en pizzas met een tomaten saus, rauwe ham en worst als fijne antipasti, risotto´s of pasta´s met paddestoelen.

Goede wijn-spijs combinatie: Stoofschotels. Osso Bucco, gebraden en gegrilde vleesgerechten van alle soorten.

Afbreuk – combinatie: niet bij schaal en schelpdieren, niet bij gebakken vis.

Aanbevolen drink–Aanbevolen drink–temperatuur: 14-20°

Opmerking: Barbera is een druif met een lichte zurigheid. Als je de wijnen laat liggen smelten deze zuren verder weg en wordt de wijn nog iets lekkerder. Wij denken dat de maximale houdbaarheid  toch beperkt is tot maximaal een jaar of tien. Daarna begint de wijn achteruit te gaan. De ontwikkeling is hier volledig afhankelijkheid van de kwaliteit: hoe beter de wijn is, des te langzamer deze ontwikkeling.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial