Durio Monferrato Bianco (Arneis) 2021

Prijs: €  7,65

Wijntype: Wit

Producent: Durio

Durio Monferrato Bianco

Opmerking over de producent: Familiebedrijf. Dit is een wat ouder bedrijf dat vooral ook vroeger zijn druiven verkocht. Het domein ligt nog net in het gebied van Monferrato, De wijngaarden liggen naast de beroemde wijngaarden van Vietti. Pierro Durio is een jonge en enthousiaste wijnmaker.  Hij zei vaak bezoek te krijgen van nederlandse klanten, die hem bezoeken vanaf een dichtbijzijnde camping. Hij weet zijn hoe geode wijnen gemaakt worden.

Land en herkomstgebied: Italië , D.O.C. Monferrato.

Druivensoort en opvoeding: 100% Arneis. Roestvrij stalen vaten. 14,5% alcohol

Stijl: Fris, wat kruidig en mooie mineraliteit.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): frisse groene appel, bloemig, venkel en mineraiteit in de afdronk. Dit is een mooie frisse maar ook gestructureerde wijn, kun je zo drinken als aperatief maar kan ook goed gematched worden bij eten.

Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: redelijk krachtig door zijn frisse en fruitige karakter.

Beste wijn-spijs combinatie: Risotto´s  en pasta´s (b ijv. primavera, asperges) met venkel, zuurhoudende kruidige salades, Bouillabaise, schaal- en schelpdieren.

Goede wijn-spijs combinatie: voorgerechten met vis en lichte (witte) vleesgerechten, gerechten uit de oosterse keuken, vegetarisch eten. Verder ook geitenkaas en alle blauwschimmel-kazen.

Afbreuk–combinatie: roomsoepen en gerechten met vette romige sauzen.

Aanbevolen drink–temperatuur:    8-11°

Opmerkingen: Zoals bijna alle Arneis is dit een frisse stijl. De wijn is niet gemaakt om lang te laten liggen, maar vooral om lekker jong te drinken.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial