Gavignet Bourgogne Haute Cotes de Nuits; Les Dames Huguettes

Prijs € 15,04

Wijntype: Rood

Producent: Domaine Maurice Gavignet

Opmerking over de producent: een moderne producent van Bourgogne. Wine-Projects is blij, dat we dit mogen/kunnen kopen. Gavignet maakt goede Bourgognes. Wij testen wel elke jaargang, want er zijn verschillen en wij kopen/verkopen alleen de goede jaargangen.

Haute Cotes de Nuits; Les Dames Huguettes

Land en herkomstgebied: Frankrijk , A.O.C. Haute Cotes de Nuits.

Druivensoort en opvoeding: Pinot Noir 100%.

Stijl: Fruitige en stevige Pinot Noir

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): De wijn is foutloos: Hij heeft veel fruit en heeft een stevige smaak: kersen, zwarte en rode bessen met een lichte hint van paddenstoelen.

Intensiteit, concentratie, karakter en lengte: voor een Bourgogne van deze prijs is zijn fruit extreem goed geconcentreerd. De afdronk is redelijk stevig en je houdt de smaak behoorlijk lang in de mond, na het doorslikken. We denken zelfs, dat deze wijn na een jaar of 5 zijn tertiaire tonen/smaken gaat ontwikkelen. Maar dat zullen we moeten afwachten.

Beste wijn-spijs combinatie: Eend (gevogelte) met paddenstoelen,

Goede wijn-spijs combinatie: gevogelte maar ook mooie rundvlees-schotels en vegetarische schotels

Afbreuk – combinatie: zeer sterk gekruide schotels.

Aanbevolen drink–temperatuur:    16-20°

Opmerkingen:

Dit is een goede Bourgogne tegen een buitengewoon goede prijs. Hier kun je mee aankomen bij een liefhebber van Bourgogne: Gewoon niet vertellen, hoe weinig deze wijn gekost heeft.

De Appellation Haute Cotes de Nuits bestaat net als de Appellation Haute Cotes de Beaune sinds 1961.

Deze gebieden liggen ten westen van de bekende Cotes de Nuits en de Cotes de Beaune. De dorpen liggen over het algemeen ook iets hoger. Vooral de rode wijn (Pinot Noir) is hier het belangrijkst.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial