Nino Costa D.O.C. Langhe Nebbiolo ‘Cabora’ 2020

Prijs € 11,95

Wijntype: rood

Producent: Nino Costa

Nino Costa Langhe Nebbiolo ‘Cabora’

Opmerking over de producent: familiebedrijf: Het bedrijf ontwikkelt zich langzaam tot de top bedrijf in de groeiregio Roero. Dit ligt net buiten het klassieke Barolo gebied. Zijn topwijn ´Gepin´ krijgt de laatste jaren vaak de zogenaamde klassificatie van ´Tre Bicchieri´in de Gambero Rosso. Nino is een aanstekelijke en enthousiaste wijnmaker.

Land en herkomstgebied: Italië , D.O.C. Langhe Nebbiolo.

Druivensoort en opvoeding: 100% Nebbiolo.

Stijl: Veel fruit. Zoetig, licht kruidig en maar weinig tannine. Voor Nebiolo een beetje a-typisch. Vanwege zijn vele fruit en weinig tannines lijkt hij eerlijk gezegd op een Bourgogne.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): aardbeien, rode kersen, zoethout, een beetje laurier, stevige zuren en maar weinig tannines.

Beste wijn-spijs combinatie: Herfst wijn: Paddestoelen, paddestoelen, en nog eens paddestoelen. In pizza´s, pasta´s en risotto´s. Truffel´s zijn natuurlijk het ware, maar denk ook aan pasta´s met truffelolie.

Goede wijn-spijs combinatie: Pompoen, stoofschotels, Osso Bucco,  Saltimbocca, Tagliata di Manzo.

Afbreuk – combinatie: Niet bij vis. Hooguit bij schelpdieren met een tomatensaus.

Aanbevolen drink–Aanbevolen drink–temperatuur: 14-18°.

Opmerkingen: De Nebbiolo is de koningsdruif van Piemonte: Deze druif heeft als zichtbaar kenmerk zijn lichte kleur en een karakteristieke smaak. Jong gedronken zijn er relatief veel tannines, maar ze hebben een hoog bewaarpotentieel.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial