Prijs: € 9,25 Reserveren
Wijntype: Wit
Producent: Cantine Romagnoli
Opmerking over de producent: Biologisch wijnbedrijf. Hun bestaan is al begonnen in 1897. Maar ze zijn duidelijk aan de ontwikkeling van hun wijnen. We hebben ze gevonden op de “Tre Bicchiere-Proeverij” van de Prowein 2024 in Düsseldorf. We hebben ze nog niet bezocht in Italie, maar we waren over de intense smaak van deze wijn meteen enthousiast.
Land en herkomstgebied: Italië , I.G.T. Emilia (Omgeving Piacenza)
Druivensoort en opvoeding: 100% Malvasia di Candia Aromatica, Roestvrij stalen vaten, 13% alcohol
Stijl: Strogele kleur en een stevige smaak.
Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): frisse gele appel, bloemig, oosterse specerijen en vanille. Is die Vanille dan toch van eiken vaten? Dit is een mooie verfijnde wijn.
Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: De smaak is geconcentreerd en toch is het geen zware wijn.
Beste wijn-spijs combinatie: licht gevogelte, romige pasta´s vooral met wat oosterse kruidigheid (beetje gember, geelwortel of kerry)
Goede wijn-spijs combinatie: voorgerechten met vis en lichte vleesgerechten, vegetarisch eten. Verder ook romige kazen zoals Brie en Camembert.
Afbreuk–combinatie: wij vinden hem niet zo geschikt voor een Bouillabaise of schaal- en schelpdieren.
Aanbevolen drink–temperatuur: 8-11°
Opmerking: Er worden rond de 6000 flessen van deze wijn gemaakt. Wine-Projects heeft ze!