Dominio de Nobleza Reserva Vendimia Seleccionado 2015

Prijs € 28,01

Wijntype: Rood

Producent: Dominio de Nobleza

Opmerking over de producent: De eigenaar verkoopt veel van zijn wijn als bulkwijn aan een andere grote producent. Hij wilde niet zeggen aan welk huis. Maar ons werd duidelijk, dat hij een eigen merk wil opzetten. Het lijkt alsof hij in 2021 nog in een startfase was. Hij wilde ook graag weten, wat wij ervan vonden. Nou………. : wij vonden dit heel erg goed. Zijn wijnen waren erg geconcentreerd en met een hele goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dus dit is iets moois voor Wine-Projects.

Land en herkomstgebied: Spanje, D.O. Rioja

Dominio de Nobleza Reserva Vendimia Seleccionado

Druivensoort en opvoeding: 100% Tempranillo, 2020 26 maanden in bijna 100% franse eiken vaten.

Stijl: Stevige donkerrode wijn.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): zwarte bessen, blauwe bessen, zwarte kersen, chocolade , tabak en kruidkoek.

Intensiteit, concentratie, karakter en lengte: Krachtige aroma’s in neus en smaak. Evenwichtig en krachtig met veel fruit.

Beste wijn-spijs combinatie: Goede solo-wijn. Goed bij kaasschotels.

Goede wijn-spijs combinatie: Gebraden en mooi rood vlees.

Afbreuk – combinatie: niet bij gevogelte, schaal en schelpdieren, niet bij vis

Aanbevolen drink–temperatuur:    16-20°.

Opmerkingen:

Van deze wijn zijn er 2000 flessen gemaakt. De druiven zijn van 40 jaar oude stokken). De wijn zit in een mooie geschenkdoos.

In de Rioja is een opvallende ontwikkeling bij de rode wijnen aan de gang:

Nieuw is de hernieuwde blik op kwaliteit: Klasse in plaats van massa. Concentratie door selectie, vaak biologische methodiek en goed gebruik van oudere wijngaarden. Dit levert meer fruit-gedreven wijnen op. Zo schijnt het eigenlijk in het oude klassieke tijdperk geweest te zijn.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial