Vallemayor Blanco 2023

Prijs: 5,68          Reserveren 

Vallemayor Blanco

Naam van de Wijn: Blanco

Wijntype: Wit

Producent: Vallemayor

Opmerking over de producent: Familiebedrijf. Deze Bodega weet zijn wijn in de hele wereld goed te verkopen. Dit komt echt doordat deze goede wijnen hier voor een kleine prijs gemaakt worden.

Land en herkomstgebied: Spanje , D.O. Rioja

Druivensoort en opvoeding: 90% Viura, 10% Sauvignon Blanc

Stijl: Fris en erg gelijkmatig.

Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): lichte citroen en appel en mineraliteit. Dit geeft een frisheid samen met wat kracht bij het eten.

Intensiteit, concentratie, karakter en lengte: Dit is een allemansvriend, dit is allemaal voor feestjes, terrassen en de aanloop naar de maaltijd. Mooi gemaakt.

Beste wijn-spijs combinatie: gemakkelijke wijn voor op het terras en dan goed gekoeld. En verder een borrelwijn bij de hapjes

Goede wijn-spijs combinatie: goed bij alle voorgerechten met vis, salades en dergelijk

Afbreuk – combinatie: zware vleesgerechten. Dan proef je niet veel meer.

Opmerkingen:

In de Rioja is in onze ogen opvallende ontwikkeling bij de rode wijnen aan de gang:

Nieuw is de hernieuwde blik op kwaliteit: Klasse in plaats van massa. Concentratie door selectie, vaak biologische methodiek en goed gebruik van oudere wijngaarden. Dit levert meer fruit-gedreven wijnen op. Zo schijnt eigenlijk in het oude klassieke tijdperk geweest te zijn.

Bij de witte en rose wijnen is alles bij de oude technieken gebleven. Voor de witte en rose wijnen zoekt Wine-Projects gewoon de lekkerste wijnen uit.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial