Prijs: 8,45 Reserveren
Naam van de Wijn: Sauvignon Blanc
Wijntype: Wit
Producent: Fossa Mala in Pordenone
Opmerking over producent: De producent ligt in het overgangsgebied tussen de bergen en de kustvlakte. Daardoor is de grond vruchtbaar en afhankelijk van de plaats ook rijk aan kalk. Goed te vergelijken met de Medoc-regio in Bordeaux.
Land en herkomstgebied: Italië (noordoostelijk aan de grens met Slovenië) D.O.C. Friuli
Druivensoort en opvoeding: Sauvignon Blanc, 100%. Roestvrij stalen vaten.
Stijl: Dit is de rijpe intensieve stijl van de Sauvignon Blanc. Dit is niet de stuivende lichte stijl.
Beschrijving van geur en smaak ( fruit, kruiden, tertiaire tonen): kruisbes en kruidigheid, ,
Intensiteit / concentratie–karakter en lengte: Hij is vettig en heeft voldoende zuurgraad. Redelijk krachtig.
Beste wijn-spijs combinatie: Asperges, geitenkaas (vooral oude: denk aan de Franse Chevre) en gerookte zalm, alle salades met verse en frisse tomaten, tomatensoep.
Goede wijn-spijs combinatie: Schaal-en schelpdieren, salades en vegetarisch eten. Denk ook aan alle blauwschimmel-kazen. Deze wijn blijft ook overeind bij groenten-met-creme-soepen.
Afbreuk – combinatie: Gebakken vis of vlees in combinatie met vette en romige sauzen. Liever niet bij asperge-cremesoep.
Aanbevolen drink–temperatuur: 8-10°
Opmerkingen: dit is een typische volle Sauvignon Blanc. Nogmaals: vettig, kruidig, zuurgraad. Daarmee is hij solo goed, maar heel erg goed als maaltijdbegeleider. Hij is ook goed door te drinken bij vele pasta-gerechten met vlees in plaats van een rode wijn. Daarmee kun je deze wijn voor de hele maaltijd gebruiken.