Terug naar Onze wijnreizen

Valencia, Utel-Requena en Yecla 2016

Woensdag vertrokken we vanuit Valencia 8:30 naar Utel-Requena met het volgende programma:

09:30 Mustiguillo: http://www.bodegamustiguillo.com/en/our-wines

Mustiquillo

Een professioneel huis. We zijn hier op uitnodiging via Casa Pablo uit Malaga. Of andere wijntoeristen welkom zijn weten we niet. Dit mogen we niet zelf direct importeren. We dronken:

Mestizaje wit       Druiven: Mersequera 60%, Viognier.

La Garnacha       Druiven: Garnacha100%.

Mestizaje Rood    Druiven: Bobal, 80% rest: Cab. Sauvignon/Merlot/Syrah/Tempranillo/Garnacha

Finca Terrerazo 2012 Vino de Pago Druiven: Bobal, 100%   50-60 jaar oud.

Topwijn Quinca Corral 2012 Druiven: Bobal, 100%   80 jaar oud.

Mooie Olijfolie: Calvestra

12:00 uur bij De Moya.  http://www.demoya.es/

De Belgische eigenaar Yves vertelde, dat hij met zijn vrouw naar Spanje vanwege het klimaat was verhuist. Als echte ondernemer zag hij het potentiëel in deze regio om goede oorspronkelijke wijnen te kunnen maken: orginele authentieke druivensoorten, veel wijngaarden met oude stokken en altijd zon. Dit wordt voor onze direct-import een fundament. We dronken:

De Moya Tibo wit         Druiven: Mersequera 60%, Muscat petit Grains.

De Moya Justinia 2012 Druiven: Bobal, 78% Heerlijk al dronk. We hebben hiervan de laatste 240 flesjes kunnen krijgen en er dus project 3 van gemaakt!!!!

De Moya Justinia 2014 Druiven: Bobal, 78% Heerlijk al dronk. Hier hebben we een project van gemaakt!!!!  We hebben hiervan project 5 van gemaakt!!!!

De Moya Maria 2013

De Moya Maria 2013

De Moya Maria 2014 uit het vat  Druiven: Bobal, 90%, Merlot / Cab. Sauvignon Heerlijk romig en fruitig. We hebben hiervan project 5 van gemaakt!!!!

De Moya Sofia 2013 uit het vat

De Moya Monastrell  het vat

15:30 uur Chozas Carrescal: http://www.chozascarrascal.es/en/

Bodega met ingerichte internationale handelskanalen. Een professioneel huis. We waren hier, omdat we ons zelf als “handelaar” hadden voorgesteld. Als wijntoeristen ben je hier waarschijnlijk niet welkom.

Cava Brut Nature Res. (DO Requina) Druiven: Chardonnay 50% Macabeo 50%,

Las 2ces Wit Druiven: Chardonnay,5% Macabeo.70%,  Sauvignon Blanc,  25%,

Las Tres 2015 Wit Druiven: Chardonnay 5%/Macabeo/70%/Sauvignon Blanc  25%

Las Quatro Rosa Druiven: Tempranillo, Syrah, Merlot, 0%,  Sauvignon Blanc,  25%,

Las 2ces Tinto     Druiven: Bobal, 100%,

Las Ocho 2013    Druiven: Syrah, 25% Merlot, Cab Sauv 15%, Tempranillo, Bobal, Monastrell, Cab. Franc

El Cabernet Druiven: Cab. Franc 100%

Dom Berna Batut:       Druiven: Muscat Vin doux Naturel

Na een rit van ca. 2 uur kwamen we aan om 19:30 in het hotel in Yecla: Hotel Avenida. Wat een hotel! Dit hotel leeft in het verleden. Van de 4 Verdiepingen zijn er drie afgesloten omdat daar nooit genoeg gasten voor zijn. Yecla is een doods stadje met een enkel restaurant. Daar wil je ook niet eens begraven worden. De hotelbaas is er altijd. De kamers zijn schoon en groot. Een simpel  ontbijt wordt na veel geklungel en gewacht in de aangrenzende bar voor onze groep geserveerd. Overnachten en wegwezen dus. Hotel voor monteurs ed.

Donderdag vertrekken we weer uit Hotel Avenida om 8:30 uur van Yecla naar D.O. Jumilla met het volgende programma:

09:00 uur Luzon: http://www.bodegasluzon.com/espanol/luzon-vinos-tintos.php

Mooi proeflokaal in een enorme Bodega. Prima ontvangst en begeleiding. Goede wijnen maar een typisch, wat ouderwetse, spaanse stijl van wijn maken. Krachtige wijnen, veel hout. Donker fruit en vaak zwarte ondertonen zoals potlood, tabak, koffie. Net niet helemaal de smaak van de meerderheid van ons reisgezelschap en toch is er op de prijs/kwaliteit niets af te dingen

We krijgen een professionele ontvangst, hier omdat we ons zelf als “handelaar” hadden voorgesteld. Als wijntoeristen ben je zeker in de shop welkom en laten ze je alles proeven.

Luzon Blanco 2015      Druiven: Airen Macabeo.  Sauvignon Blanc,  25%,

Finca Luzon Joven 2015 Druiven: .Monastrell 70% Syrah 30%

Finca Luzon Organic 2015 Druiven: .Monastrell 100%

Luzon Roble 2013 14% Alc. Druiven: .Monastrell 100% 4 maanden vat

Luzon Crianza 2013 14% Alc. Druiven: .Monastrell 30%, Cab. Sauv. 30% Merlot 20%, Tempranillo 20% 4 maanden vat

Altos de Luzon 2011 14,7 % Alc. Druiven: .Monastrell 30%, Cab. Sauv. 30% Merlot 20%, Tempranillo 20%  22 maanden vat

Luzon Petit Verdor 2014 14,7 % Alc. Druiven: . Petit Verdor 22 maanden vat

Luzon Portu 2010 14,7 % Alc. Druiven: .Monastrell 70%, Cab. Sauv. 30% 18 maanden vat

Luzon Alma 2009 Druiven: .Monastrell 60%, Cab. Sauv. 30% Syrah 10% 22 maanden vat

11:30 uur Juan Gil: http://bodegasjuangil.com/en/vinos/

Gigantische Bodega met ingerichte internationale handelskanalen.  Dus Wine-Project kan geen direct-import doen. Importeur voor Nederland. Ad  Bibendum Valkstraat 31 Antwerpen +32 3 233 03 03..

We krijgen een professionele ontvangst, omdat we hier op uitnodiging via Casa Pablo uit Malaga zijn.

Wat een heerlijke wijnen. We kregen wijnen uit verschillende regio’s van erg goed prijs/kwaliteit – verhouding. Prijs daar in de shop EURO 9,00 tot EURO 11,00. Als wijntoeristen ben je zeker in de shop welkom en laten ze je proeven.. Met een grote auto kun je voor jezelf proeven en hier flink inkopen.

Shaya Blanco 2014  Druiven: Verdejo 100%, 20% op hout EURO 9,00 en toch te duur.

Lagar de la Condessa Rias Baixas Blanco 2014  Rias Baixas

Druiven: Albarino 100%, 20% op hout EURO 11,00   Mooi

Atteco Crianza generica 12 maaanden hout. Catalayud

Druiven: Garnacha100%. EURO 10,00-11,00       Mooi Fruit

Tridente Crianza  2012. Zamora Castilla y Leon 15%.

Druiven: Tempraranillo 100%. 12 maanden op frans eiken, VVignes.

EURO 11,00 Mooi geconc. Fruit

La Atalaya del Camino Crianza  2012. Almansa 15,5 %

Druiven: Garnache tinto Rero 85% Monastrell 15% %. 12 maanden frans eik,

EURO 11,00 Must buy!

Rejon Crianza  2012. Castillo y Leon tegen Toro 16 %

Druiven: Tinta de toro (Tempranillo) 100% 22 maanden eik,

EURO:   32,00  Mooi geconcentreerd Fruit

Juan Gil 2013  Jumilla Red wine  % Druiven: Tinta de toro (Tempranillo)100% 12 maanden eik, EURO 10,00  Mooi geconcentreerd Fruit

We lunchen in Jumilla. In het toprestaurant in het gebouw van Bodega Barrahonda. Wat een belevenis. Een 5 gangen/lunch/menu met wijn en koffie voor maar EURO 29,95 in een top/entourage, top bediening en extreme smaak-sensaties. Er is maar 1 Menu, dus je eetniet a la carte. Wat een feest! Hier mag je niet zonder te gaan eten voorbij rijden. Maak rustig een grote omweg hiervoor!

14.00 uur  Egobodegas.  http://egobodegas.com/

We kregen een professionele ontvangst, omdat we ons zelf als “handelaar” hadden voorgesteld. Als wijntoeristen ben je waarschijnlijk niet welkom, het ligt erg afgelegen. ER is geen shop om te proeven.

Prachtig gestylede Bogega met een proeflokaal en een fantastisch uitzicht over de vlakte. Enorme Image-makers. Alle etiketten hebben opvallend design met  slim en aansprekelijk uiterlijk. Maar echt sprekende wijnen. Begonnen in 2010   25 Hectare Monastrell Eigen druiven en gekochte druiven 500.000 Flessen.(Moscatel, Chardonay).

In Nederland is een enkele fles te koop bij Grape District. We hopen hier in de toekomst een project van te kunnen maken!

Goru Blanco 2015. Druiven:  (Moscatel, Chardonay) Redelijk fruitig vooral veel herinnering door mineralen Toch een mooie wijn

Goru Organic Makkelijk drinkbaar maar te dun

Talento 2014      Druiven: Monastrell, 50.%. Syrah 50%, 2 maanden in eiken vat. Makkelijk drinkbaar maar te dun

Dan Baffo Roble 2014

Druiven: Monastrell, 50.%. Syrah 50%, Petit Verdot, 4 maanden in eiken vat.

Goed drinkbaar. Koopwaardig

Fuerza Crianza 2013    Druiven: Monastrell, 75.%. Cab. Sauvignon 25%, 4 maanden in eiken vat. Goed drinkbaar, redelijke concentratie, goed fruit, zacht

Goru 38 Barrels Crianza 2012

Druiven: : Monastrell, 80.%. Cab. Sauvignon 20 %, 12 maanden in eiken vat.

Goed drinkbaar, goede concentratie, goed fruit, zacht

Infinitivo 2012

Druiven: : Monastrell, 80.%. Cab. Sauvignon 20 %, 18 maanden in eiken vat.

Goed drinkbaar, goede concentratie, goed fruit, zacht.

Goru 18 M 2012  Goed drinkbaar, goede concentratie, goed fruit, zacht  Erg lekker,  Behoorlijk zoet.

3 Typische wijnen, die ook naar Nederland komen.

Crazy Grapes 2014      Druiven: Monastrell 100.%. 2 maanden in eiken vat.

3015 Bio (Future) 2014 Druiven: Monastrell 100.%. 2 maanden in in eiken vat.

Time waits for no one Carpe Diem 2014 Druiven: Monastrell 100.%. 2 maanden in in eiken vat.

Wij zijn 16:30 uur terug in Yecla en gaan naar de wine-shop van Bodegas Castaño. www.bodegascastano.com  Raquel was onze gastvrouw en liet ons alles proeven. We kregen een professionele ontvangst, omdat we ons zelf als “handelaar” hadden voorgesteld. Als wijntoeristen ben je zeker in de shop van harte welkom en laten ze je alles proeven.

Deze wijnen zijn in Nederland verkrijgbaar. De wijnen hebben veel Tannines, maar vooral een goede prijs/kwaliteit. Je kunt kopen en dan gewoon een paar jaar laten liggen.

Castano Blanco 2015   Druiven: Macabeo.Chardonnay

Hecula 2013       Druiven: : Monastrell, 100.%. 6 maanden in eiken vat. Flinke Tannine maar een goede prijs/kwaliteit.

Solanera 2013 Druiven: : Monastrell, 70, Cab Sauv. 15% Garnache Tinto Nero 15%. 10 maanden in eiken vat.

Collecion 2013 Druiven: : Monastrell, 70, Cab Sauv. 30%. 10 maanden in eiken vat. Fantastisch.

Santa                 Druiven: : Monastrell, 90%, Cab Sauv. 10% ? maanden in eiken vat.

Casa Cisca  Druiven: : Monastrell, 100%, Cab Sauv. 10% ? maanden in eiken vat.

Dolce Monastrell 0,5 liter

Vrijdag vertrekken we weer weer uit Hotel Avenida in Yecla om naar het zuiden te gaan. Eerst naar de DO Alicante met het volgende programma:

9.30 Uur El Sequé.  http://tienda.artadi.com/es/9-el-seque-alicante

El Seque is onderdeel van het Artadi-concern uit de Rioja. Deze wijnen scoren  in het algemeen veel punten bij Parker en Penin. Veel punten betekent, dat ze de wijn goed kunnen verkopen en Wine-Projects niet nodig hebben. We kregen een professionele ontvangst, omdat we hier op uitnodiging via Casa Pablo uit Malaga zijn. Het een opgeknapte oude boerderij met moderne winery. De druif: Monastrell zwaait hier de scepter. Er is een kleine wine-shop, maar hier moet je zeker even van de tevoren bellen of er iemand is. Dan zullen ze je ook wel laten proeven.

Seque Monastrell  tinto 2014

Druiven: : Monastrell, 100.%. 12 maanden in eiken vat.

El Seque El Seque 2014

El Seque Monastrell Dolce 2012 18,5% Druiven: Monastrell, 100.%. 50% gaat 5 maanden in eiken vat.

Vinas de Gain van Artadi Rioja 2012 18,5. Druiven: Tempranillo, 100.%. 50% gaat 5 maanden in eiken vat.

Om 11:30 uur waren we bij Sierra Salinas: http://mgwinesgroup.com/product-category/salinas/

Gigantische Bodega met ingerichte internationale handelskanalen.  Dus Wine-Project kan geen direct-import doen. We kregen een professionele ontvangst, omdat we hier op uitnodiging via Casa Pablo uit Malaga zijn. Alles is massaal en efficiënt  ingericht. We kregen een ruime keus te proeven. Allemaal goed, maar geen “trouvaille” te vinden.

MO Sierra Salinas 2015 Druiven: Monastrell 50-60.%. Alicante/Garnacha Tinto Rero.

Puerto Salinas 2010 Druiven: Monastrell 50-60.%. Alicante/Garnacha Tinto Rero.

Mira von  Sierra Salinas 2010 Druiven: Monastrell, 50-60.%. Alicante/ Garnacha Tinto Rero.

LLava 2010 Druiven: Monastrell, 80.%. Allciante/ Garnacha Tinto Rero.

LLava  +   2010 Druiven: Monastrell, 100.%. 12 maanden eik 41 jaar oude stokken

Tilenus La Florida  Bierzo   2008 Druiven: Mencia 100.%.

Tilenus Pagos de Posada  Bierzo   2009  Druiven: Mencia 100.%.

Om te lunchen hebben we iets in een onbeduidend dorpje gedaan.

Aan het begin van de middag waren we bij Celler de Roure  D.O. Valencia. Terrer de Alforons. Wat een leuke winery. Hier wordt met regionale druiven en oude vinificatie technieken originele wijnen gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van stenen/cementen amfora’s. Een ouderwetse methode. Vanwege de vorm van dit vat ontstaat tijdens de gisting een continue circulatie in het vat, zodat de fruitconcentratie toeneemt. Daarbij hoeft  het vat niet geopend te worden. Dit voorkomt dat er ongecontroleerd lucht bij de gistende massa kan komen. Er is toch wat micro-oxidatie door een zekere mate van porositeit door de wand van het vat. We hebben van dit huis al wijnen voor onze groep geïmporteerd, maar we hopen hier in de toekomst een project van te kunnen maken!

Cullerot D.O. Valencia. Terrer de Alforons    Druiven: Pedro X 20%, Verdil 20%, Chardonnay 20% Malvasia 15% Macebeo 15% Amphora.

16 Gallets   D.O. Valencia. Terrer de Alforons   Druiven: Monastrel, Mando, Cab Sauv, Garnache Tinto Reira.. Totaal 100%. Amphora.

Parotet Vermell   D.O. Valencia. Terrer de Alforons

Druiven: Monastrel, 50 Mando,  Granache Tinto Reira. Totaal 100%. Amphora.

Parotet D.O. Valencia. Terrer de Alforons

Druiven: Monastrel, 50 Mando,  Granache Tinto Reira. Totaal 100%. Amphora.

Alcusses   D.O. Valencia. Terrer de Alforons 7 maanden eiken iets oudere vaten. Druiven: Monastrel, 60, Cab Sauv, Syrah, Merlot Totaal 100%.

Maduresa   D.O. Valencia. Terrer de Alforons Druiven: Mando, 60, Cab Sauv, Syrah, Petit Verdot Totaal 100%. 7 maanden in eiken vat.

Anacoop Bodega Vinos de la Vina. Een coöperatief met 3 Bodegas.  hier en in Utiel-Requena, Navarra.

Een echte zeer grote boeren-coöperatie. Zeer groot met een moderne en verstandige visie op hun bestaansrecht als collectief. Prachtig proeflokaal voor ons als professionals, maar ook een wine-shop, waar natuurlijk iedereen mag proeven. Deze coöperatie zet in op de aanplant van franse druivensoorten, die het in deze intensieve zon erg goed doen. Irrigatie is dan wel meestal een vereiste. De mono-cepage wijnen: Cabernet Franc en de Petit Verdot kreeg onze belangstelling als project. Verder gebruiken ze ook Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah in hun blends. Juist de Tempranillo vonden we niet goed. Hun eenvoudige blanco is voor ons een blijvende project-wijn geworden.

Voor de meeste wijnen een goede prijs/kwaliteit.

Juan de Juanes Blanco 2015 Macabeo 80% Chardonnay 20%. onze blijvende project-wijn. Jonge, jonge wat een buitengewoon goede prijs/kwaliteit. !!!!!!!!

Juan de Juanes Blanco Barrica 2014 Chardonnay 100% 6-8 Frans Barrique

Hier is overrijp fruit gebruikt . Veel eiken hout maar te weinig fris fruit

Juan de Juanes Tempranillo 2014 100% 7 maanden Vatrijping

Te zwak .

Juan de Juanes Petit Verdot 2014 100% 7 maanden Vatrijping

Kruidig, stevig rood fruit zwart fruit

Juan de Juanes Cabernet Franc 2013 100% 7 maanden Vatrijping

Stevig, tannine Zwarte Kersen, zwarte Bessen, exotische  kruiden

Juan de Juanes Barrica    Merlot, Syrah, Cabernet Sauv. Cabernet Franc 2013 100% 12 maanden Vatrijping

Beetje Tannine Zwarte Keren, zwarte Bessen, exotische  kruid, toegankelijk

Juan de Juanes Icono Selleccion, Monastrell Garnacha Tinto Reiro

Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauv. 2013 100% 12 maanden Vatrijping

Steviger, zwarte kersen, zwarte bessen, zacht en toegankelijk, geen tannine meer

Juan de Juanes Vino del Puerto 2011 No 12 Amerikaans Eik

Merlot, Cabernet Sauv , Sytrah 100% 12 maanden Vatrijping

Stevig, vanille, zwarte kersen, zwarte bessen, zacht en toegankelijk.

Juan de Juanes Vino del Puerto No 18 2011

Merlot, Cabernet Sauv , Sytrah 100% 18 maanden Frans Eik Vatrijping

Neus: Kruidig, Rode fruit zwart fruit

Stevig, vanille, rozemarijn, zwarte kersen, zwarte bessen, zacht en toegankelijk.

Daarna rijden we ’s avonds terug naar Valencia, alwaar we ons hotel gaan opzoeken: Sweet hotel Continental. Eelco heeft na referenties restaurant voor ons Abadia d’Espi geboekt. Na het diner kunnen we in het kielzog van Gigi L’amoroso in de stad los gaan.

Zaterdag overdag hadden we de gelegenheid om Valencia te bezoeken. Aan het einde van de dag vliegen een aantal van ons terug. John pakt de trein naar Barcelona. Albert en Erwin per auto naar de Costa Blanca.

Aldus onze Chauffeur Hans Wagenaar. Chaufeur betekent: alleen proeven en natuurlijk alles direct in de spuugbak!

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial